19 Eylül 2016 Pazartesi

2017 model Lapierre bisikletler

Artık benim açımdan bi klasik oldu, yazın bu aylarında Lapierre markası yeni ürün gamını görücüye çıkardığında bende kendi gözlemimle, direk ilk ağızdan bişeyler yazmaya çalışıyorum. Yeni çıkan ürünler geçen seneye göre ne farklılık oluşturuyor, yeni renkler nasıl, yeni eklenen bişeyler var mı, vs vs...

Bu yılda markalar 2017 modellerini yavaş yavaş ortaya çıkarmaya başladığında Lapierre 'in sitesini daha fazla ziyaret etmeye başladığımı farkettim. Yeni ürünler ne zaman sitede görücüye çıkacak, kadro geometrisinde değişiklik olacak mı, marka komponent olarak neler kullanacak, yeni bir model var mı  ve bu tarz bir sürü sorudan dolayı resmi siteye gün içinde 2-3 kere girip herhangi birşeyin yüklenip yüklenmediğini direk ilk anda öğrenmek istedim. Ve geçen hafta marka yeni modelleri siteye yükledi. 2017'de Lapierre markası yol grubunda ne değişiklikler olmuş, neler eklenmiş, neler eksilmiş, kendi gözlemimle elimden geldiğince model model yazacağım.





İncelemeye başladığımda ilk dikkatimi çeken Lapierre'in bu sene TT bir bisikleti (Aerostorm)  full set haliyle satışa sunması. (Önceki yıllarda sadece Aerostorm kadro satışı vardı.)



Aerostorm Drs Carbon



Lapierre aero carbon gidon

Aerostorm'da dura-ace DI2 set, jant olarak önde ZIPP 404 firecrest, arkada ZIPP 808 firecrest profil jant tercih edilmiş. Renkler efsane. Marka teknik bilgi olarak M size için 8.1 kg ağırlık vermiş, ki bu ağırlık bir TT için mükemmele yakın.
Sıkı durun, TT bisiklet size 54*42 aynakol ve 11-25 ruble oranlarıyla geliyor. Marka FTP'si belli bir değerin üzerinde olmayana satmayacakmış bu modeli:)))



TT kadronun geometrisi

Yol bisikleti modellerinde kadro geometrisi anlamında bir değişiklik bu yıl yok. Ben yeni modellere hızlıca baktığımda ilk dikkatimi çeken şeyler;
- Birçok modelde disk fren alternatif model de kullanılmış.
- Marka bu sene üst segment ürünlerin büyük bir çoğunluğunda elektronik grupset kullanmış.
- 70. yıla özel Xelius SL 70TH
-Xelius SL serisinde üst segmentlerde alternatifler artmış.( Xelius SL Disk Ultimate, Xelius SL 700 Orange Ultimate, Xelius SL 700 Green Ultimate geçen seneye göre çeşitliliği arttıran ürünler)

Modelleri tek tek incelemeye başlarsak Aircode serisinde;

Lapierre Aircode SL 700 Ultimate modelinde kadrodaki detaylarla, kullandığı komponentlerle, profil jantlarla aero bir bisiklet çıkarmış ortaya. Shimano Ultegra DI2 set ve Mavic Cosmic Pro Carbon Exalith WTS bisikletin dikkat çeken parçaları.


Aircode SL 700 Ultimate



Aircode kadro geometrisi

Aircode SL 600 modeli FDJ takımı renklerinde dizayn edilmiş. Ultegra grupset ve Mavic Kysrium Elite jant setiyle tercih edilecek bir model


Lapierre Aircode SL 600 FDJ

Aircode SL 500 modeli Ultegra grupset ve Mavic Aksium jant setiyle serinin son modeli. 

Bu serideki bütün modellerde 52*36 aynakol ve 11-28 ruble tercih edilmiş.

Xelius SL serisinde en dikkat çeken model 70. yıla özel üretilen Xelius SL 70th. Duraace DI2 grupset, Mavic Kysrium Pro Carbon SLC 25 WTS jant setiyle üst segment bir bisiklet.


Lapierre Xelius SL 70th (renkler alışık olduğumuz Lapierre çizgisinin dışında)





Duraace DI2 grupset kopkit çözümleri



Xelius SL modelinde yukarıda da bahsettiğim gibi üst segment modellerde geçen senelere göre daha fazla alternatif sunmuş firma bu sene.

 Xelius SL Disc Ultimate

Xelius SL Disc Ultimate modeli Ultegra DI2 hidrolik disk grupset, Mavic Kysrium Elite jantseti ile geliyor. Unutmadan söylemekte fayda var, bu kadro 2015 yılında Tour de France'da Alp d'Huez etabını kazanan kadro


Xelius SL 700 Orange

Xelius SL 700 Orange modeli Ultegra DI2 grupset ve Zipp 303 Firecrest carbon jant setiyle geliyor. Bu seride bu seviye de neredeyse aynı özelliklere sahip iki bisiklet sunan firma jantsetlerindeki değişiklikle bu modelde daha aero, daha sprinter, daha all rounder bir bisiklet hedeflemiş


Xelius SL 700 Green

Yukardaki modelle neredeyse aynı donanım sadece jantset olarakMavic Kysrium Pro Exalith kullanılmış. Benim için tırmanış daha önemli diyen bisikletçiler için ideal bir model. Bir de sırf jant setlerindeki farka bakarak şunu söyleyebilirim, Bu iki model arasında hatrı sayılır bir fiyat farkı olacak.


Xelius SL 600 Disc FDJ

Lapierre'in sponsor olduğu FDJ takımı renklerinde ürettiği seri bu yıl iki farkı model olarak karşımıza çıkıyor. Ultegra hidrolik disk grupset ve Shimano RX 31 Disc jantsetiyle diskli model ve alttaki resimde aynı model klasik yol frenleriyle



Xelius SL 600 FDJ

Ben şahsen yol bisikleti konusunda klasikçi biriyim. Açıkcası yeni bir bisiklet alsam disk frene ve elektronik grupsetlere çok bulaşmak istemiyorum. Aslında elektronik grupset olarak Shimano ve Sram test etme şansım oldu ve gerçekten büyük kolaylık ve sistem tıkır tıkır çalışıyor ama ben kendi bisikletimin bakımını kendim yapmaktan hoşlanıyor ve bir arıza olduğunda kendim çözmekten hoşlanıyorum. Elektronik grupset bu nedenden dolayı bana şimdilik uzak duruyor. Ama sonuçta birgün bu sistemlerinde mekaniğini öğrenmek zorunda kalacağım:))

Endurance seri bisikletlerde kadro olarak bir değişiklik yok.  Pulsium ve Sensium kadrolar ve değişik donanımlar mevcut.


Pulsium 600 FDJ (Ultegra grupset,Mavic Aksium Jantset)

Geçtiğimiz sene Pulsium kadro da daha fazla alternatif mevcuttu ama bu sene sadece yukarıdaki model ve Pulsium 500( shimano 105 grupset) ile 2017'ye giriyorlar.

Sensium kadroda hidrolik disk frenli, Ultegra DI2 setli model olamak üzere ürün gamını daha geniş tutmuşlar.

Şimdi esas bahsetmek istediğim yere gelelim. Tüm bisiklet piyasasında olduğu gibi Lapierre de Gravel bisiklet furyasından etkilenmiş ve bu sene ürün gamına gravel bisiklet de koymuş.


Crosshill 500

Gravel bisikletler kısaca CX bisiklet ile MTB bisiklet arası biryerde konumlanıyor. ''Artık yol bittiğinde bırakmak zorunda değilsin'' sloganıyla gravel bisikleti tanıtılmaya çalışılıyor.



daha geniş maşa daha geniş lastiklere imkan tanıyor.

Crosshill 500 aliminyum kadro, karbon maşa,105 hidrolik disk grupset ile geliyor. Bisiklete bindiğiniz yerlerde dağ,taş patika yollarda mevcutsa bu alternatif düşünülebilir. Ayna ruble oranları 50*34 ve 11-32. CX bisikletten farklı olarak oranlar hem yol bisikletine daha yakın, hem de MTB'ye daha yakın:))

CX bisiklet modelleri bu sene daha geniş bir yelpazede sunuluyor. Carbon CX bisiklet Ultegra hidrolik disk grupset ve 105 hidrolik disk grupset olarak 2 model, aliminyum kadrolar da 105 grupset ve Sora grupset olarak iki model. Aliminyum CX'lerde maşalar karbon. CX'lerde ayna ruble oranları, 46*36 ve 11-32. Bu oranlar bozuk eğimli zeminlerde, sert tırmanışlarda çok işe yarar..



CX Carbon 600(ultegra hidrolik disk grupset)


CX Carbon 500 (105 hidrolik disk grupset ) 


CX Alu 500 (105 grupset)


CX Alu 200 (Sora grupset)

Modellerden kısa kısa seçmeler yaparak bişeyler yazmaya çalıştım. Daha detaylı incelemek isterseniz Lapierre'in resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Önümüzdeki sene yeni modellerde görüşmek üzere:)

Daha fazla foto için Instagram hesabımı takip edebilirsiniz.

 Herkese iyi antrenmanlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder